Wat is nu actueel: Wat is nu actueel:
Vredesweek 21 - 29 september: Doe mee en loop mee!                                                   

Op 21 september- de Internationale dag van de Vrede-
start de PAX VREDESWEEK, met dit jaar een gezamenlijk georganiseerde Vredeswandeling in Schiedam en Vlaardingen. 
Het thema is: Vrede verbindt over grenzen - ook over stadsgrenzen.

LOOP MEE voor een vrije, rechtvaardige en vreedzame samenleving.
Start om 10.00 uur vanuit Schiedam bij het Stadserf waar de Vredesvlag gehesen zal worden door wethouder Jeroen Ooievaar. Na een korte toespraak zal de Walk of Peace vanaf dat punt starten. Alle lopers, dus uit Vlaardingen, Maassluis en Schiedam, komen samen uit op de verbindende grens, bij Volkstuinderscomplex Vijfsluizen. Deelname is gratis.  Daar wordt een lunch en een gevarieerd en muzikaal programma aangeboden. Een van de sprekers is Vincent Bijlo, landelijk ambassadeur van de Vrede.
De wandeling gaat door de stad, we ontmoeten andere mensen, gaan met hen in gesprek en genieten van natuurschoon; Iedereen kan meelopen, jong en oud. De wandeling is circa 5 kilometer lang en de lunch is gratis. Een vrijwillige bijdrage bij het weggaan is welkom. Belangrijk op deze dag is dat we in beweging zijn: letterlijk door samen te lopen, dansen etc. en figuurlijk door samen op weg te willen zijn naar een samenleving waarin we echt sámen kunnen genieten van VREDE en Vrijheid !

Film
Op 22 september wordt in het kader van de vredesweek de film ”le fils de l’autre” vertoond in Wenneker Cinema. Tijdstip 15.00 uur. Een Frans-Joodse moeder en een Palestijnse moeder krijgen ieder een zoon. Wanneer na jaren ontdekt wordt dat de baby’s in het ziekenhuis verwisseld zijn, beïnvloedt dat het leven van de families, hun overtuigingen en gevoelens ingrijpend.

Expositie                
In de Grote of St. Janskerk is vanaf 21 september de tentoonstelling te zien: “Cartoons van talen van Vrede”.

Ontmoetingen rond mensenrechten
Donderdag 26 september vertelt David de Beer over vredesmissies van de VN en de EU waarvoor hij heeft gewerkt in Kosovo, Cambodja en Indonesië. Verhalen over moed, inzet en trouw, maar ook over verschrikkelijke situaties.
Frankeland, St. Liduinastraat 10, Schiedam; tijdstip: 19.00 – 20.00 uur.

Interreligieuze viering
Op zondag 29 september om 19.00 uur vindt een interreligieuze viering plaats in de Westvest90-kerk, Vrijzinnigen Schiedam.

terug