Vredesweek 2017

Vredesweek 2017

Kunst van Vrede
 
De Werkgroep Vredesweek Schiedam heeft in samenwerking met Vluchtelingen Werk en de stichting Zona Franca, het project ‘Kunst van Vrede’ tijdens de Vredesweek vormgegeven.
 
Community art                        
Het project ‘Kunst van Vrede’ is een community art project, waarin nieuwe Schiedammers alle ruimte hebben gekregen om hun interpretatie van vrede te laten zien door dit te schilderen op doeken. Ze hebben hun herinneringen, ervaringen en dromen over vrede getekend en geschilderd. Vrede, zoals zij vrede hebben ervaren voor de oorlog in hun geboorteland en vrede zoals ze in Nederland opnieuw hebben beleefd. Deze vier prachtige, kleurrijke vredesboodschappen worden nu aan de stad aangeboden.
 
Er is ruim 8 dagen lang aan de doeken gewerkt met de begeleidende kunstenaars Mosab Anzo uit Syrië, Houman Esmail Nia uit Iran en Juan Heinsohn uit Chili.  Aan de doeken, gemaakt in het kader van de Vredesweek 2017, werkten vooral nieuwe Schiedammers mee, gevlucht uit oorlogslanden.
De kracht van verbeelding (het thema van de vredesweek) is een geweldige inspiratie gebleken, zowel voor de deelnemers als voor de 3 kunstenaars en heeft geresulteerd in 4 indrukwekkende en zeer verschillende schilderijen. De schilderijen zijn authentieke “boodschappen van vrede” voor alle mensen in Schiedam.

  • Van 17 tot 29 december zullen de schilderijen in de Grote kerk te zien zijn.
 
De Kunst van Vrede werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Schiedam en het fonds WijDoenMee.
 
Namens de Werkgroep vredesweek Schiedam/ Ambassade van Vrede Schiedam
Riekje Sinnecker
 

terug