Vredesweek 2017 Vredesweek 2017

VREDESWEEK 2018
Van 15 september tot en met 23 september wordt ook dit jaar weer de Vredesweek gehouden.
Elk jaar wordt er weer een ander thema gekozen. Dit jaar is het thema:
GENERATIES VOOR VREDE 

Elke generatie heeft zijn of haar eigen verhaal in relatie tot oorlog, geweld en vrede. Verhalen van onmacht, pijn en onmetelijk verdriet. Verhalen van hoop, moed en nieuwe toekomst. Iedere generatie heeft zijn eigen uitdagingen het hoofd te bieden en zoekt naar eigen wegen om in alle vrijheid vorm te geven aan het verlangen naar vrede en recht. In deze Vredesweek zoeken we naar verbinding en solidariteit tussen de verschillende generaties. Om van elkaar te leren, elkaar te bemoedigen en samen op te trekken op de weg van vrede.
Daarom organiseert de werkgroep Vredesweek Schiedam als Ambassade van Vrede een Walk of Peace. Doe mee en geniet van het samenzijn. Veel mensen verlangen naar ontmoeting. Verbinding met de ander, die vaak een vreemde blijft. Wat ons bindt is het verlangen naar vrede, verdraagzaamheid. Prettig met elkaar samenleven. Respect voor elkaars gewoonten en ideeën. Daarom lopen we samen de Walk of Peace. Doe mee!
De “Walk of Peace” inspireert: we verbinden ons met elkaar in de buurt, in Schiedam maar ook met alle mensen ter wereld die leven met geweld. We laten zien dat vrede mogelijk is. Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog. Tijdens de “Walk of Peace” zetten we al wandelend een stap op weg naar vrede.
Deze Walk of Peace zal plaatsvinden op 15 september van 14.00 – 17.00 uur.
De wandeling zal starten op het schoolplein van IKC Kethel aan de Lindeijerstraat en zal om ongeveer 16.00 uur eindigen op het Stadserf, waar we de vredesvlag willen hijsen. Onderweg zullen er nog enkele activiteiten plaatsvinden, zoals een muzikaal optreden etc. Na het hijsen van de vlag zal de Walk of Peace bij Vluchtelingenwerk worden afgesloten met een drankje en wat lekkers.
Wil je je creatief uiten d.m.v. een vlag, spandoek, kleding of iets anders? Doen! Doe mee op jouw eigen manier en meldt U/je aan via de mail hieronder vermeldt.
Henny de Wit
(voorzitter vredeswerkgroep Schiedam)
Mailadres:

Verdere activiteiten:
Op zondag 23 september is er een oecumenische viering in de St. Jacobuskerk, die in het teken van de Vredesweek staat. De dienst begint om 11.00 uur.

Op zaterdag 15 september zal er in Wennekercinema een film worden getoond, die eveneens in het teken van de Vredesweek staat. Welke film wordt gedraaid is nog niet bekend. Het tijdstip waarop de film te zien zal zijn, is rondom 20.30 uur.

terug