Samen actief en ontspanning Samen actief en ontspanning
- Bijbel in beeld
In kerkdiensten worden Bijbelse verhalen gelezen, besproken en bezongen, zodat ze voor ons gaan leven. Dit jaar gaan we bij Bijbel in Beeld 6 x aan de slag met verhalen die in diensten niet zo vaak aan de orde komen en minder bekend zijn. Het betreft een aantal gelijkenissen, maar dan uit het Oude Testament. Dat levert nieuwe inzichten op. We proberen het verhaal tot leven te brengen door het te lezen en bespreken onze gedachten, gevoelens en beelden bij het verhaal. Dan zetten we de boodschap van het bijbelverhaal om in een schilderij. De ene keer wordt dat een heel figuurlijk schilderij, een andere keer abstract of symbolisch. Wat we willen vertellen is belangrijker dan de artistieke prestatie. Teken- of schildertalent zijn niet noodzakelijk, plezier in het schilderen wel. Er is technische begeleiding aanwezig.
De groep deelnemers varieert van 7 tot 15 mensen uit verschillende kerken; sommigen doen al vanaf het begin mee. De sfeer is ontspannen en gezellig, terwijl ieder op zijn eigen manier met het verhaal en schilderij bezig is. Het resultaat mag er elke keer weer zijn. De schilderijen worden getoond in de Ontmoetingsruimte van De Ark en spreken altijd velen aan. Ook worden ze soms nog elders tentoongesteld, bijvoorbeeld in de Weerklank.
Graag nodigen we iedereen uit om mee te doen.
Data: 4 oktober 2018, 8 november 2018, 6 december 2018, 10 januari 2019, 7 februari 2019 en 7 maart 2019
Locatie: Kerkgebouw de Ark, Hargplein 101. Aanvang: 19.30 uur. Kosten per avond: € 3,-, excl. koffie of thee.
Tevoren aanmelden hoeft niet, maar we vinden het wel prettig te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.
Bericht of nadere informatie bij Hans en Ploni Strijland, tel: 010-4709529, e-mail: jmstrijland@kabelfoon.nl , bij
Els Boon, e-mail: eboon2110@gmail.com of Mies Huizenga, tel: 010-4712347, e-mail: secr_magnalia@yahoo.co.uk .
 
- Kussenproject: … een steuntje in de rug!
Vrijwilligers in De Weerklank hebben afgelopen jaar kussens
gemaakt. Kunstwerken! We geven de kussens aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Weet
u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Geef het dan door. Komend seizoen gaan we elke 3e woensdag van de
maand (m.u.v. december) in ontmoetingshuis De Weerklank verder met het maken van kussens. Aanvang: 14.00
uur. Info: Rita van der Eijk-Lamein van stichting Meredia, mail: rita@meredia.nl, tel: 010 - 2730727. Welkom!
 
- Dauwtrappen.
Het dauwtrappen op Hemelvaart, donderdag 30 mei, vertrekt weer vanuit De Werf. Om 5.30 uur vertrekken we vanuit gebouw De Werf t.o. de Jacobuskerk. We wandelen zo'n 10 km met halverwege een rustpauze met koffie,
thee en koek. Rond 9.00 uur zijn we terug in de Werf en eten daar de zelf meegebrachte boterhammen op. Er staat dan ook altijd allerlei ander lekkers op tafel. De kosten zijn: € 3,50. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie?
Bel Jan Vlugman, tel. : 010-4712196 of e-mailadres: RinaJan@caiway.nl
 
- Ontmoetingsclub De Ark
Voor een bakje thee of koffie, een praatje met buurtgenoten. Laagdrempelig en naar behoefte met creatieve activiteiten. Iedere maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur in de Ark. Organisatie: WOT Noordrand – PKN – Seniorenwelzijn. Info. Natalie Wassink, 010 – 248 68 88 of nwassink@seniorenwelzijn.nl .
terug