Kinderen in de Kerk Kinderen in de Kerk

Kom in de kring

Kom in de Kring is bijna elke week voor peuters en kleuters (tot en met groep 1), maar baby’s kunnen er gewoon bij zijn en sluiten zich vanzelf aan als ze zover zijn.
Voor de kinderen is er een ‘liturgie’, die aansluit bij hun belevingswereld. Ze zingen een liedje, er is een doos waar een voorwerp in zit, dat vooruitwijst naar een vertelling uit een prentenboek, dan volgt een eenvoudige verwerking en er wordt afgesloten met een gebedje. De kinderen worden gebracht vóór aanvang van de kerkdienst. Aan het eind van de kerkdienst (onder het voorspel voor het slotlied) kunnen de ouders hun kinderen ophalen. Zo zijn ze ook nog even in de gemeente en krijgen ook zij de zegen mee.
Kom in de Kring wordt geleid door Ria de Bruin, Susan Ridder, Romy Landegent, Carline Vis, Cora den Uyl.
Kom in de Kring wordt gehouden in de ruimte naast de toren, deze ruimte is toegankelijk vanuit de kerk en speciaal ingericht voor de kinderen.
 

Oppas

Op de zondagen waarop er geen Kom in de Kring is, is oppas voor de kleinsten aanwezig.
 

Kindernevendienst

Elke zondag is er kindernevendienst voor kinderen  van 5 t/m 10 jaar. Kerkdienst en kindernevendienst volgen het rooster en het materiaal van ‘Kind op Zondag’.
De kinderen maken het begin en het einde van de kerkdienst mee. Na het gesprek van de predikant met de kinderen gaan ze naar de nevendienst. Kort voor de zegen komen ze weer terug.
Tijdens  advent, kerst,  veertigdagentijd en Pasen werken we met projecten.
Leiding: Boudewijn Ridder, Marijn Poel (voorz), Hannie Hooimeijer, Joke Mulder, Cora de Bruin en Mies Huizenga.
 
terug