Over ons Over ons


Wie zijn wij?
Een levendige en warme gemeenschap van de meest uiteenlopende mensen, die allemaal Jezus Christus willen navolgen.
Om daartoe geïnspireerd en bemoedigd te worden komen we samen op de zondagochtend in de prachtige en gastvrije - in het hart van de stad gelegen - Grote of St. Janskerk.
De vieringen worden met zorg voorbereid. We lezen uit Oude en Nieuwe Testament, we bidden samen en we zingen graag en veel: eigentijdse én vertrouwde liederen uit ons nieuwe liedboek (sinds 2013). De muzikale begeleiding wordt verzorgd door onze professionele kerkmusicus Arjen Leistra. Belangrijk in de viering is ook de bezinning op de betekenis van het woord van God voor ons leven.
In onze gemeenschap is ieder mens belangrijk. Dus ook de kinderen. Zij hebben een plaats en (vaak ook een) taak in de viering, daarnaast volgen zij in hun eigen ruimte een programma dat past bij hun leeftijd. (Voor onze visie op het kinder- en jeugdwerk en onze kinder-activiteiten. Lees meer
Wij zijn vooral ook een gemeente van maatschappelijk betrokken doeners. Omzien naar elkaar en dienst aan de samenleving staan hoog in het vaandel.
Als dit u aanspreekt: bezoek dan gerust eens geheel vrijblijvend een viering of één van onze maaltijden of meditatie en morgengebed op zaterdagmorgen (verzorgd door de Raad van Kerken) of loopt u op een zaterdagmiddag de kerk binnen (in de zomermaanden is de kerk ook door de week geopend). Onze gastvrije koster Paul van Wijngaarden, of één van de vele vrijwilligers zal u zeker hartelijk te woord staan. U kunt ook contact opnemen met ds Willem van der Vegt.
 
terug