Voor jou / jeugd Voor jou / jeugd

In de Ark willen we jou graag betrekken bij de kerk en het gemeenteleven. We willen jou, samen met je vrienden en leeftijdsgenoten een kans geven om aangeraakt te worden door het geloof. Daarom hebben we voor jullie verschillende activiteiten.

 
Jeugd tot 12 jaar Jeugd tot 12 jaar

Oppas
Tijdens onze kerkdiensten is er een oppas mogelijkheid voor kinderen tot 4 jaar oud. Wil je hiervan gebruik maken dan word je verzocht vóór vrijdagavond 22.00 uur te bellen met Renate Erkens, 06-81116272.

Kom in de Kring
Elke eerste zondag van de maand en bij jeugddiensten en bijzondere diensten is er voor kinderen van 0 tot 6 jaar ‘Kom in de Kring’. Jonge kinderen zijn gevoelig voor verhalen, rituelen en symbolen en hebben behoefte aan troost en bemoediging. God mag en kan van jongs af aan ter sprake komen. ‘Kom in de Kring’ is een manier van samen bezig zijn met een prentenboek, waarin een stukje ‘levensbeschouwing’ is verwerkt. Dit thema kan variëren van verdriet, blij zijn, kiezen, geven en krijgen. Ouders die zich aanmelden bij Renate Erkens worden persoonlijk op de hoogte gehouden van de ‘Kom in de Kring’ bijeenkomsten.

Kindernevendienst
Voor de kinderen van de basisschool is er vrijwel elke zondag kindernevendienst. Tijdens de kerkdienst worden de kinderen voorafgaande aan de overdenking door de dominee uitgenodigd om naar voren te komen. Het thema voor die zondag wordt in het kort uitgelegd. Daarna gaan de kinderen met het licht van de Paaskaars naar hun eigen ruimte. In de kindernevendienst wordt het Bijbelverhaal verteld en uitgelegd, veelal met de methode Kind op Zondag, liedjes gezongen en er wordt geknutseld. Ook sparen de kinderen voor een speciaal project. Zo zijn al mooie bedragen gedoneerd aan Cliniclowns, de Schoenendoosactie, een school voor blinde kinderen en 'No Kidding'. Kom kijken en doe mee! Contactpersoon is Wilma Nieuwsma, 010-4706122.

Kinderkerstmusical
Altijd al mee willen doen in een musical? Mooi! Want ieder jaar studeren we met kinderen van 6 tot 12 jaar een Kerstmusical in voor de Kinderkerstnachtdienst. Iedere zondag vanaf 1 november repeteren we van 12.00 tot 13.00 uur in Terpzicht of het Schepphuis. Heb jij hier zin in? Geef je dan meteen op bij Luc en Isabella Beumer, 010-4714964 of Arlène Drenkelford.