Gebouwen

Gebouwen

   Dorpskerk

                         

                           

Noordeinde 10
3121 KG Schiedam 

In de huidige vorm dateert de Dorpskerk uit 1630 en heeft diverse restauraties ondergaan.Nu wordt de kerk op basis van een meerjarenonderhoudsplan en in overleg met Monumentenzorg in stand gehouden. Naast de kerk ligt een eigen begraafplaats en vlakbij zijn er twee bijgebouwen het oude Schepphuis en het nieuwe Terpzicht.

Wilt meer weten over de geschiedenis?
Klik op lees meer.

Terug naar Gebouwen

De Ark

Hargplein 101
3121 VG Schiedam

Het kerkelijk centrum De Ark is in 1971 gebouwd. Het gebouw bestaat uit een grote kerkzaal van 350 m2, met daarnaast een ontmoetingsruimte van 240 m2, die bij de kerkzaal kan worden gevoegd. Verder zijn er vier zalen van resp. 80-, 60-, twee van 30 m2 en een keuken met twee uitgiftebuffetten. De zalen worden aan veel doelgroepen verhuurd. Hoe de Ark ooit in Kethel ontstaan is? Lees meer

Terug naar Gebouwen

Grote of St.-Janskerk

Nieuwstraat 34
3111 JP Schiedam

Sedert omstreeks 1500 heeft de kerk haar huidige gedaante, zijnde een driebeukige hallenkerk met een toren van het Utrechtse type. Sedert 1810 is de kerk eigendom van de Hervormde Gemeente, maar de toren is eigendom van de stad Schiedam gebleven. In de toren hangen drie luidklokken, respectievelijk uit de jaren 1455, 1519 en 1710.
Het nieuwe orgel is van een uitnemende kwaliteit; er worden om die reden regelmatig concerten gegeven. De organisatie van deze muziekuitvoeringen is in handen van de Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam.

Vragen, bijvoorbeeld over huur: klik hier voor de adressen.

Bent u geinteresseerd in de hele geschiedenis van deze schitterende kerk?
Klik op lees meerTerug naar Gebouwen

 

terug